RSS

5AM

31 Jan

5AM is hoe een goede graffiti film moet zijn.Recht uit het kookboek met als ingrediënten als : live bombings of streets, walls, trains, high spots, wat interviews, street fights, hele boel grappen uithalen, zwervers, drugs, naked girls. En op de top aan het einde een stukje (na de credits en dan 5 minuten naar zwart scherm kijken) komt er opeens een filmpje hoe Frenchy met een hooker noîkt. Top quali niet teveel onduidelijke treinen (wat bij de meeste graffiti flicks wel is).

De meeste artist komen uit de L.A scene, ook wat Canada Arizona en New York scene bro’s. Maar uiteindelijk komt het weer terug op L.A. Schaamteloos worden live bombs geshowed treinen snelwegen alles gaat kapot verdomme. Er is zelfs een heuse arrestatie. Genialiteit pur sang ! De muziek is HipHop en wat metal + punk alsof je op een sneltrein rijd vloeit dat in elkaar. En aanvullend als Kim Holland met dildo’s is : een interview met J4F badass himself, TRIGZ. In het interview zegt ie wat iedereen eigenlijk ook al dacht “I don’t really care about style, I’m more about just writing my name on shit and getting up. I’ll add a third color if I come up on it, but for the most part it’s all about Wallmart silver and black. Hallelujah holla back!”

Voor mensen die nog nooit een graffiti flick hebben gezien het is een soort skateboard flick en voor diegene die dat niet hebben gezien : loop eens naar de dichtstbijzijnde skateshop en kijk naar de vans stand ofzo waar ze weleens een filmpje van 10 minuten draaien. Het is een principe is simpel : mensjes doen vandalisme met muziek op de achtergrond. Wat 5AM zo speciaal maakt is dat het die basis formule gewoon zo goed uitvoert.5AM showed goede bombings maar niet teveel (of te langzaam ). En in echt Amerikaans vlag met sterretjes stijl en zwarte president, het geeft je een glimp van de graffiti lifestyle (denk aan grappen uithalen met anderen drugz maar ook gewoon stoere jongens ruzie etc etc).

 

Advertisements
 
1 reactie

Geplaatst door op januari 31, 2009 in Film

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Een Reactie op “5AM

  1. Razord

    juni 26, 2009 at 07:17

    Ich moet deze zien =O

    xCarmen

     

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: