RSS

Toekomst muziek : Cassette Kids

19 Apr

Ik stel je even voor aan een groepje jongens en een meisje uit Australië die sinds 2006(?) al enthousiast electro-synthpop maken ‘Cassette Kids’ heten ze en de nummers die ze maken zijn verdomd catchy…

Afgelopen vrijdag kwam hun 2e album uit onder de naam Nothing on TV en die werd dan ook gestreamd op hun Myspace. De band speelde dit jaar op sxsw, en ze touren nu een beetje rond. Het ideale indie bestaan zou je zeggen. Maar zó independent is het allemaal niet meer. De band is sinds kort een van de artiesten van het Sony music label. Een fantastische kans op groot succes en volgens enkele luisteraars een dikke middelvinger naar de fans die hielden van hun simpele band en niet van de Buzz band die Cassette Kids gaan worden… gunnen hipsters hun onbekende bandjes nogsteeds geen geld dan ? Gellukig is Cassette Kids een van de beter bewaarde geheimen van Australië geweest maar kan men nu verwachten dat we nog erg veel van deze leuke grappige enthousiaste vrolijke band gaan horen. MTV anyone?

(At least op hun myspace) zijnn er geen invloeden vermeld, na de eerste paar elektrische snares en de vrouwelijke vocalen gaat de vlag op ; Yeah Yeah Yeah’s ! En inderdaad dit klinkt wel erg als Yeah Yeah Yeah’s vind je ook niet ? We houden allemaal wel van leuke catchy dancebeats en elektro tunes, maar zouden we er ook actief naar luisteren  ? Zitten we wel te wachten op een band die veel op een voorganger lijkt als ze geen materiaal uitbrengen wat ze uniek maakt ? Is Yeah Yeah Yeah’s té mainstream en moeten we daarom overschakelen op Cassette kids ? Is Cassette Kids wel authentiek genoeg om te luisteren dan ? Ga je nu weer luisteren naar Yeah Yeah Yeah’s om It’s Blitz! te herleven ? Moet ik vaker blog posts eindigen met vragen net als The Alt Report  ? Ben ik dan nog authentiek ?

Myspace

Advertisements
 
3 reacties

Geplaatst door op april 19, 2010 in Cultuur, Muziek

 

Tags: , , , ,

3 Reacties op “Toekomst muziek : Cassette Kids

 1. Daan

  april 20, 2010 at 00:28

  Ik zit momenteel in Australie en kan zelf niet wachten tot dat ze in Juni in Sydney optreden.
  Vind persoonlijk niet dat ze zooo veel op Yeah Yeah Yeah’s lijken dat het hard op valt, maar als je een vergelijking moest geven dan komt het wel het dichtse bij Yeah Yeah Yeah’s, maar ik denk niet dat dat iets slecht is.
  Zelf luister ik toch liever naar Cassette Kids.

   
 2. Cesar

  april 20, 2010 at 19:38

  @Daan
  ja het komt in feite vrij dicht bij Yeah Yeah Yeah’s.Als je mensen een nieuwe artiest voorstelt is het erg handig om te zeggen hoe het ongeveer klinkt… of in iedergeval een vergelijking maken. Zo hebben de heren van Justice er geen problemen mee dat ze constant worden vergeleken met Daft Punk…
  veel luister plezier!
  -Cesar

   
 3. Nick

  april 21, 2010 at 16:49

  Een vrouw als zanger.. Als dat maar goed gaat. Ik ga het in elk geval downloaden. Ben benieuwd wat ik ervan vind!

   

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: