RSS

Radiohead – The King Of Limbs

21 Mrt

Daar was hij ineens: de nieuwe Radiohead

Hoe Cesar Majorana een hekel kreeg aan Gijsbert Kramer

De titel komt uit de Volkskrant van 21 februari en is geschreven door Gijsbert Kramer. De heer Kramer is niet geheel thuis met Radiohead en dat vind ik geen probleem, was het niet dat hij een recensie schreef waar menig muziekliefhebber suïcidaal van wordt. Ik zal maar even vertellen wat er mis mee was, en wat er nou echt terecht is gekomen van de nieuwe Radiohead plaat.

De voornaamste rede is een nieuw audiocodec//spelfout die Kramer brengt: ‘WAM’

The King Of Limbs, vernoemd naar een van de oudste bomen in Europa duurt nog geen 38 minuten en is op de site van de band, Radiohead.com, te downloaden. 7 Euro voor een mp3, 11 voor een WAM-bestand met een betere geluidskwaliteit.

De plaat wordt op 28 maart ook gewoon op cd en lp uitgebracht en voor wie dat nog niet genoeg is: op de site zijn eveneens luxe edities te bestellen voor 36 euro (vinyl + cd + mp3) of 39 euro (vinyl + cd + WAM). Die zullen op 9 mei wereldwijd worden verstuurd.

Aangezien er geen pers stream bij was kon iedereen meteen een eerlijke kans hebben bij het luisteren van de kersverse plaat. Genoeg blogs probeerden direct te omvatten wat dit album deed… popcritici lieten het links liggen gezien de plotselinge release. De heer Kramer moet natuurlijk gewoon betaald worden en besloot zich aan het album te wagen en zo snel mogelijk wat te schrijven dus misschien dat hij het artikel vluchtig heeft geschreven (dat mag ook wel als je 1 pagina vult) maar tot dusver vertelt de Radiohead website ons nog steeds dat we het album enkel in mp3 of wav digitaal kunnen aanschaffen. Wav… bedoelde u dat meneer Kramer?

Foutje Bedankt, nou meneer vertelt u mij maar even wat ik van dit album moet vinden aangezien u onvervalst de tijd heeft genomen van deze plaat te genieten.

Het enige dat je na veertig minuten (die voorbij vliegen) wilt doen is de plaat nog een keer aanklikken. Na een keer of tien wordt het echt leuk.

“Na een keer of tien wordt het echt leuk.”
-Gijsbert Kramer

Welkom bij moderne popmuziek, na de keer of tien dat u luisterde ging het niet meer zo goed hè? Geeft niks! Wij komen er zelf wel uit… prettige dag verder.

Ik heb zelf een beetje een Obama relatie met Radiohead. Bepaalde dingen die ze deden vind ik fantastisch.. verder ben ik er niet actief mee bezig en gebeurde er van alles.
The King Of Limbs is een ‘grower’, dat is helder ‘na een keer of tien luisteren’ <3.
Nu computer drums, loops en samples de kliek besturen is Flying Lotus een mooie vergelijking (goed gedaan meneer Kramer) eveneens Burial bij nummers als “Feral” en “Morning Mr Magpie”.

Mooi dat hij de zin If you think this is over then you’re wrong” nog even herhaalde.
Volgens fans is dit een van de aanwijzingen die een nieuwe plaat moeten betekenen. That’s right! Thom Yorke en zijn kameraden schijnen een nieuw album voor ons in petto te hebben. Het order nummer heet namelijk ‘TKOL1’ wat insinueert dat er een TKOL2 moet komen. En de laatste track van de 8 nummers tellende album heet ‘Separator’.
Ik vind deze theorie een mooie samenvatting van het geheel. De fans verwachten hier meer dan we hebben gekregen, en na 8 jaar zonder nieuw album zou iedereen wel meer verwachten dan loops en computer drums. Tegelijkertijd betekent het dat Radiohead ons aan het denken zet, muziek die je bezig houdt.

Cover Idea: Thom Yorke schildert wat pruts en denkt: “OOOHHH A JEELLYY FEEESH” Gothic Condensed font erop en het geheel was af. Dat is kunstig weetjewel.

//Cesar Majorana ▲

Advertenties
 
Een reactie plaatsen

Geplaatst door op maart 21, 2011 in Cultuur, Muziek

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: