RSS

*** WU LYF ***

15 Mei

15 zijn is serious business, maar mijn eerste post op mijn 15e is een feit.


Wu Lyf (World Unite Lucifer Youth Foundation).
Tijdens de Witch House movement van 2k10 deden de meeste leden iets onder de naam ‘V▲GINA WOLF’. Na wat Google werk blijkt er een verband te zijn met marketing bureau Four23, die een bar bezitten waar zij tevens hun eerste shows speelden. Hun website staat vol met poëtische slogans en prachtige obscure plaatjes. Hun muziek schijnt het beste te zijn van dit moment

Wu Lyf… een band waar niet gigantisch veel over bekend is terwijl ze wel de beste muziek van het moment maken, en er een mooi ideaal op na houden. Dat zit namelijk zo:
Alle informatie die je ooit over Wu Lyf zult lezen is heel specifiek vrijgegeven. Iedere actie is gecontroleerd en er is vrijwel niets bekend over de formatie van de band en over hoe ze produceren. Na spelen met de url’s op hun Facebook kwam ik hier: De foto die je hier boven ziet met volgens mij een aantal bandleden getagt. Via via vertelde iemand mij dat ze bij hun eerste gig’s 3 pond entree vroegen voor liefhebbers. Iedereen die namens een label kwam kijken of platenbaas was betaalde daarentegen 18 pond.
Er lijkt een beweging te bestaan die zich totaal wil distantieren van het standaard imago van een band in onze maatschappij en of het nu slimme marketing is of een groep oprechte tieners, Wu Lyf raakt mensen met hun eerlijke ingetogen imago.
Het verhaal gaat dat de gitarist 1 jaar in Afrika heeft doorgebracht om vreemde gitaar technieken te leren. Als dit blijkt de kloppen hoor je het vast terug in de ritmische manier van spelen in nummers als ‘I Got Dem Wu Wu Busted Teef Spitting It Concrete Like The Golden Sun God’ . De obscure lyrics worden uitgeschreeuwd over catchy gitaren en drums. Het klinkt als de Pixies op surfvakantie met een boel alcohol, het voelt als een omhelsing van alle 2 de dames van Dirty Projectors met leren jasjes aan en het smaakt naar de wangen van Björk tijdens een LoFi concert. Alsof je constant in de mosh-pit vol psycho lieve meisjes geduwd wordt en er snel weer uit rent.

Advertenties
 
Een reactie plaatsen

Geplaatst door op mei 15, 2011 in Muziek

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: