RSS

Lanvin SS12

27 Jun

Dit artikel kun je ook in een slightly andere (en eerdere) versie bekijken op Mode.DeJaap waar hij eerder verscheen. Het was tevens mijn allereerste post op Mode.DeJaap.

Zondag 26 Juni.
De laatste dag van de Men’s Fashion week in Parijs en om 11 uur ‘s ochtends liepen de modellen van Lanvin, het oudste modehuis van Parijs, met de Zomer en Lente collectie voor 2012 op een runway die zich in een klassiek gestileerd gebouw bevond. Deze post analyseert het huidige bestaan van trends, hoe Lanvin hier deel van uit maakt met hun SS12 en uiteraard wat we er van vonden

Wat Lanvin vertelt.
De trend is een vies woord. Trends bestaan nou eenmaal niet dankzij designers, de designers geven hen enkel vorm.
Échte trends worden gemaakt door textiel- en materiaal- shows. Hier komen artiesten, professoren en vele andere deskundigen jaarlijks samen om te discussiëren en te brainstormen over wat ze zelf mooi en fijn vonden de afgelopen maanden. Vervolgens proberen ze aan de hand van al die ideeën concreet op te schrijven hoe ze dat gaan vertalen naar kleur en materialen.
Een van de bekendste textiel en materiaal shows is de Parijse ‘Premiere Vision’.
Tijdens hun laatste show in Parijs, waar het modehuis Lanvin zich bevind, kwamen zij met het volgende palet aan kleuren voor de zomer van 2012
Geen zorgen, zo werkt de modewereld al jaren en Lanvin is een aanwijsvoorbeeld. Bekijk het palet nog maar eens goed; Hier staan alle trends voor de Zomer en Lente van 2012 in.
Het was aan de designers op de Men’s Fashion Week zoals Lanvin de taak te laten hoe zij die kleuren het beste konden vormgeven.

Wat zien we?
Een minimalistische collectie met sobere kleuren, half-kleuren en weinig overbodig detail. De materiaalkeuze is soms erg boeiend (pvc overcoat en blazer?) en soms zijn kleuren idem dito (gele sportscoat, volledig rood gekleurd double-breasted suit!).
Het schoeisel bestaat uit robuuste militaire laarzen, chukkas, wallabees met rubberen zolen en gladiatorachtige sandalen.
Wat opvalt: het aantal blazers met een rare fit. Schoudernaden die op bovenarmen hangen en jassen die korte maatbroekjes bijna laten verdwijnen.

Wat vinden we?
Ah! Blazer en korte chino broek. Een foutloze combi die erg doet denken aan de sailorhype van voorgaande jaren. De outfits bevatten nog erg veel lagen voor iets zomers, maar de losse en soms baggy fits compenseren dat. Door de kleuren gelijk en neutraal te houden verstoren die lagen de rust niet.
De blazers blijven fantastisch bij Lanvin, maar die oversized prularia mogen ze achterwege laten.

Heeft Lanvin ons verbaasd? Nee, zeker niet. Het beeld was daarvoor net te conservatief. Wat ze wel deden is ons een stevige collectie laten zien vol met verwijzingen naar gevechtskleding, formele kleding en stadskleding.

 

Kortom
Dat de lente en zomer van 2012 veel invloeden zouden krijgen uit formele kleding was al bekend.
De show bevestigt de grote angst voor felle kleur die de komende zomers brengen voor heren, en maakt een paar logische reacties op bestaande herenmode. Zo zijn de sobere neutrale kleuren en half-kleuren prima opvolgers voor navy, grijs en zwart van de vorige zomer en gaan Wallabees de huidige Desert Boots hype vervangen.

 

Wat nu te doen?

  • Een paar Wallabees kopen om de hype voor te zijn (Suede voor de look, Bijenwas leder voor hen die ze dagelijks gaan dragen)
  • Een sjaal kopen in sobere kleuren of half-kleuren. Deze maakt alles wat gelaagd doch relaxt. Protip: Viscose. Een lichte stof, kost weinig en ziet er goed uit.
  • De collectie eens bekijken

Cesar Majorana//@Cesarrazord

Advertenties
 
Een reactie plaatsen

Geplaatst door op juni 27, 2011 in Fashion

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: