RSS

10 Zomerhits die je misschien nog moet luisteren

08 Sep

Mijn broer roept altijd dat je zomerhits moet recyclen. Ik geef hem geen ongelijk, maar helaas is de periode van zomerhits ook precies de tijd waarin fanatieke bloggers je doodgooien met hype-bandjes. Om je alsnog te introduceren aan sexy-zomermuziek die je niet gemist mag hebben volgt hier een spannende lijst aan catchy shit.

Purity Ring heeft naast een fantastische bandnaam ook een langverwacht debuut (ja dat mag ik zeggen) (ja dat grapje mag ik misbruiken).
De liedjes zijn allemaal erg sexy en gelikt en mega leuk.
Klinkt als: Wakker worden op een bank in een huis waar je gisteren nog heel hard gefeest hebt. En dan merk je dat het nog gisteren is en dat het allervetste liedje ooit opstaat en je weer moet dansen

Hospitality. Een bandje uit Brooklyn met een vrouwelijke leadzangeres. Brooklyn, waar volgens mij zoveel bandjes vandaan komen dat je er niet eens fatsoenlijk een tosti kan maken zonder dat er een nieuwe buzzband onder je raam speelt. Al met al is Hospitality bijzonder gelikte indie-rock die niet teleurstelt. En ergens in één van deze liedjes zingt ze iets over vingeren, waar je volgens mij niet bijzonder veel liedjes over hoort.
Klinkt als: Muziek voor meisjes die zelf lang niet zo cool en relevant zijn als PUSSY RIOT maar er wel zo uit zien. Of muziek om op te sjoelen in een hip café (dat heb ik namelijk gedaan!)ALT- J. Uplifting popmuziek die zich als het tegenovergestelde van dat presenteert. Het luisteren waard omdat deze band zomaar eens groter kan worden dan hij nu al is. Of juist totaal vergeten kan worden. In welk geval je het óók maar moet luisteren.
Klinkt als: Een hippe witte jongen in Kenia die een popgroep begint met zijn stonervriend en wat mensen die hij vindt op straat.


Op Dour 2012 wist de new wave formatie La Femme (bestaande uit 8, 7 of soms 4 mensen?!) de franse-electropop-van-het-jaar beloftes niet waar te maken. Maakt dat uit? Als het aan mij ligt niet: goede leugens mogen er ook zijn in de popmuziek. Dít ene liedje is namelijk CATCHY AS FVCK.
Klinkt als: Amélie Poulain die een ikeakast kapot trapt op elektropop. Of iets met surfen en meisjes.

Honger naar meer catchy shit? Spotify-subscribe op mijn eeuwig groeiende ‘Loved Songs//Catchy as fuck’ playlist

Foto: eigen werk op een wegwerpcamera

Advertisements
 
2 reacties

Geplaatst door op september 8, 2012 in Muziek

 

Tags: ,

2 Reacties op “10 Zomerhits die je misschien nog moet luisteren

 1. Max

  september 9, 2012 at 10:18

  Spanje? Hospitality zijn gewoon op en top NYC hoor.

   
 2. Nathan

  september 13, 2012 at 19:40

  Dankje Cesar is check af en toe je wordpress is en elke keer is het weer top!

   

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: