RSS

Hoofdstuk 24: Iemand die daar was, maar niet echt daar was OF De morbide genoegens van lucht

23 Feb

a hand full of broken teeth

Ik miste haar ellendig die avond. Ik miste haar zoals een jongen soms een meisje kon missen. Zoals een lichaam in bed de warmte van een arm kon missen.

[…]

Wie ooit zei “uit het oog, uit het hart” heeft duidelijk nooit handen vastgehouden met een geest.
Je vraagt je af hoe zij zich er vanaf brengt zonder jou, hoe ze met haar lege bed omgaat, terwijl jij je, anderzijds, voelt als een incomplete, onbehaaglijke puzzel. Je mist elk stukje van diegene en kunt niet stoppen je af te vragen waarom de lucht zo morbide is om ruimte tussen jullie in te houden.

De dagen, weken, maanden dragen voort gescheiden door dikke agenda’s en flinterdunne excuusjes. Je gaat naar bed als een uitgebrande lamp en wordt precies zo slecht verlicht en donker wakker. Haar gezicht is vastgeroest aan de binnenkant van je oogleden en haar lach is een prachtige, oude gebroken plaat die weerklinkt in je oren. Je bent constant iemand aan het missen die te ver is om aan te raken en klinkt alsof ze aan het ene uiteinde van een kilometerslange tunnel staat.

Dus wie ooit zei ‘uit het oog, uit het hart’ heeft nooit geflirt met liefdesverdriet zelve. Diegene voelde nooit de bitterzoete spijt van het zoenen met iemand die daar was, maar toch niet echt daar was. Diegene is nooit verliefd geweest op iemand die hij niet kon hebben, want als ze uit het oog is… is ze juist alleen nog maar in je hart. Het epitome van samenzijn is van elkaar verwijderd zijn.

[foto:Milaan 2013, nabewerkt door een gestorven harde schijf]

Advertisements
 
Een reactie plaatsen

Geplaatst door op februari 23, 2014 in Blogs

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: